Trelleborg

Trelleborgshem höjer hyran – förhandlingar klara

Trelleborg Artikeln publicerades

Årets hyresförhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Trelleborgshem är avslutade. Bostadsbolaget höjer hyran för samtliga sina hyresgäster med 0,99 procent. Det är en större höjning än snittet för övriga kommunala bostadsbolag.

Trelleborgshem
Trelleborgshem

Den nya hyran gäller från den 1 januari. Enligt ett pressmeddelande från Trelleborgshem beror höjningen på underhållsbehovet på deras fastigheter och på kostnaden för fasta avgifter som till exempel vatten, värme och avlopp.

Höjningen innebär att en lägenhet med en hyra på 5 000 kronor kommer att kosta 50 kronor mer i månaden.

– Efter en dialog har vi och Trelleborgshem kommit fram till en rimlig hyreshöjning. Vi är nöjda med resultatet, säger Mikael Grönvall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Hyresgästföreningens tidning Hem&Hyra gjorde i slutet av förra veckan en sammanställning över hur de nya hyrorna, som då var färdigförhandlade, såg ut runt om i landet. Enligt tidningen höjer de kommunala bostadsbolagen i genomsnitt med 0,88 procent och de privata med 0,98 procent. I Skåne gör Bromöllahem och AF Bostäder i Lund den största höjningen på 1,50 procent, och Landskronahem den lägsta på 0,50 procent.

Vellingebostäder har tidigare förhandlat klart med Hyresgästföreningen. Bolaget höjer sina hyror med 0,92 procent.