Trelleborg

Trelleborgs robot prisad i Stockholm

Trelleborg/Stockholm Artikeln publicerades
Foto:Nilla Olsson

Trelleborgs kommun handläggarrobot prisades på onsdagskvällen i Stockholm. Den digitala medarbetaren spås få flera efterföljare inom en snar framtid.

Trelleborgs kommun var en av sex nominerade kandidater till utmärkelsen eDiamond Award, som varje år delas ut till en organisation som under året lanserat samhällsnyttiga digitala verktyg, e-tjänster, som gagnar medborgare, företag och/eller de egna medarbetarna.

Pris-juryn imponerades av den så kallade handläggarroboten som automatiserat delar av både socialförvaltningens och arbetsmarknadsnämndens administration, som exempelvis ansökan om försörjningsstöd. Det har inneburit att personalen fått större möjligheter att möta medborgarna öga mot öga. I sin motivering skriver juryn bland annat att ”Trelleborgs kommun är först i landet med att ha en handläggarrobot (...) och andra förvaltningsmyndigheter kan följa deras exempel”.

Digitaliseringsarbetet i Trelleborgs kommun prisades i våras då kommunen vann Guldlänken, och om en månad kan det även tilldelas Sveapriset på Kvalitetsmässan.