Trelleborg

Trelleborgarna fick njuta av vårvärmen

Trelleborg Artikeln publicerades
Arbenit Avdyl, Abbelito Hoxha, Arijan Nici och Durim Shala passade på att ta en fika i solen. ”Det gäller att passa på att njuta av vädret. Det är inte ofta det är så här fint i Sverige” säger Abbelito Hoxha. 4 bilder
Foto:Tomas Nyberg
Arbenit Avdyl, Abbelito Hoxha, Arijan Nici och Durim Shala passade på att ta en fika i solen. ”Det gäller att passa på att njuta av vädret. Det är inte ofta det är så här fint i Sverige” säger Abbelito Hoxha.

Trelleborgarna passade på att njuta av det fina vädret under fredagen. Men sommar är det ännu inte. Till skillnad från större delen av Skåne, har sommaren enligt SMHI ännu inte nått Trelleborg.

På Dalabadet sitter Stefan och Ann-Sofie Nilsson och Lina Eklund i varsin solstol medan barnen Isabella, fem år och Milo, sju år, leker med vattenfyllda hinkar i sanden.

– I dag är det vår strandpremiär. Det är först nu det är fint väder. Vi får se hur länge det håller, säger Stefan Nilsson.

Vårens väder har enligt SMHI varit väldigt växlande. Men det fina vädret ser ut att hålla i sig någorlunda.

– Ett molnområde närmar sig under natten mot lördag. Därefter kommer det ändå att vara en del solsken, men med något lägre temperaturer. Senare under veckan väntas ett regnområde, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

På Stortorget ligger temperaturen runt 20 grader när Eric Östergren och Alfred Edvardsson väntar på att resten av kompisgänget ska komma till beachvolleyplanen.

– Vi var här i går och spelade och tyckte det var kul. Så vi stack hit igen när vi slutade skolan tidigt. Det är skönt att det är sol för en gångs skull, säger Alfred Edvardsson.

Det råder nu sommar i större delen av Skåne, men inte i Trelleborg.

– Det är Skånes sydkust och den östra delen som fortfarande har meteorologisk vår, säger Marie Staerk.

Ostlig vind och kallt havsvatten är bidragande faktorer till att Trelleborg ligger en årstid efter.

På Dalabadet är det ingen i sällskapet som har badat.

– Men jag ska bada sen! säger Milo Eklund och möts av viss skepsis från resten av familjen.

Men sommaren närmar sig, även för Trelleborg.

– Nu ser det ut som att det snart kan bli meterologisk sommar för er del också, säger Marie Staerk.