Trelleborg

Trelleborgare dömd för grova sexuella övergrepp mot barn

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Genrebild.

En man i 70-årsåldern hemmahörande i Trelleborg döms till fängelse för grova sexuella övergrepp på en flicka. Övergreppen skedde hemma hos flickan.

Mannen uppges i domen vara närstående till flickan som i dag är nio år gammal. Han har regelbundet varit och besökt henne och hennes familj som bor längre norrut i Sverige.

Och det var vid flera av dessa tillfällen som han förde in sin hand innanför flickans trosor och rörde vid hennes kön. Han uppges också ha pussat på hennes bröst.

Han har själv erkänt att han har gjort det fem-sex gånger. Enligt åklagaren rör det sig om cirka 30 gånger. Men tingsrätten har gjort bedömningen att det inte kan anses utrett att det skett vid mer än ett tiotal tillfällen.

Övergreppen avslöjades i våras sedan flickan själv berättade om vad som hänt för sin mamma. Föräldrarna konfronterade mannen som efter detta skickade ett meddelande till flickan och bad om ursäkt för vad han gjort.

Enligt tingsrätten är den typen av handling som mannen gjort sig skyldig till i det närmaste ett typfall på sexuella handlingar i den mening som avses i brottsbalken när det gäller sexuellt övergrepp på barn.

Att det handlat om upprepade sexuella övergrepp på flickan då hon var mellan sju och nio år gammal och i hennes hem menar tingsrätten gör att gärningarna ska bedömas som grova.

Mannen döms till fängelse i ett år och sex månader. Han ska dessutom betala sammanlagt 105 000 kronor i skadestånd till flickan.