Trelleborg

Trelleborgare blev knivhotad – män tog dyrbar bil

Trelleborg Artikeln publicerades

När trelleborgaren kom fram till Sollentuna tog dagen en brutal vändning. Han blev knivhotad och två män stal hans företagsbil.

Det var en kväll i januari i år som trelleborgaren kom fram till Sollentuna. Han hade kört från Trelleborg i sin företagsbil, en Audi A4 som är värd omkring 400 000 kronor.

När han parkerat kom två män fram till honom. En av dem hade en kniv som han tryckte mot trelleborgarens mage. Han lämnade över bilnycklar och mobiltelefon och männen försvann iväg från platsen i bilen.

I bilen fanns bland annat datorer, läsplattor och en mobiltelefon.

Trelleborgaren slog larm till polisen som med hjälp av gps kunde hitta fordonet. Det stod parkerat, men med hjälp av bland annat en hundpatrull kunde polisen en bit därifrån hitta två män som greps.

Båda männen, en född 1991 och en 1982, dömdes den 15 februari av Attunda tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader. Trelleborgaren har bland annat kunnat peka ut en av männen, och i en ryggsäck som de hade med sig när de greps hittade man trelleborgarens dator.

Den yngre av de dömda männen överklagade tingsrättens dom och ville bli frikänd. Men Svea hovrätt fastställer nu tingsrättens dom.

För händelserna med trelleborgaren döms de båda männen för grovt olaga tvång och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, men deras domar gäller även annan brottslighet vid andra tillfällen. De ska betala ett skadestånd till trelleborgaren på totalt 12 999 kronor. De ska även betala ett skadestånd till trelleborgarens arbetsgivare, som äger bilen, på totalt 18 300 kronor.