Trelleborg

Trelleborgare åtalas – lurade köpare av Iphone

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: FANNI OLIN DAHL / TT
Genrebild.

Den 23-årige trelleborgaren låtsades ha mobiltelefoner till salu via Facebook. På det sättet lyckades han lura minst tre kvinnor att swisha pengar till honom. Nu har han åtalats misstänkt för bedrägeri.

Det var kring slutet av december förra året och början av januari som den 23-årige Trelleborgaren lade ut annonser på Facebook om att han hade mobiltelefoner att sälja. Vid det första tillfället fick han en kvinna att betala 1 300 kronor till honom mot löfte om att han skulle skicka en Iphone till henne.

Vid nästa tillfälle, två dagar senare, lurade han ytterligare en kvinna på ett liknande sätt. Denna gång begärde han 1 000 kronor.

Det sista tillfället, den 8 januari i år, blev en kvinna lurad på 600 kronor sedan hon svarat på en annons som 23-åringen lagt upp och därefter swishat pengar till honom.

Under polisförhören har 23-åringen varken erkänt eller förnekat att han begått något brott. Åklagaren menar att det finns bevis i form av kontakter mellan köpare och säljare tillsammans med kontoutdrag.