Trelleborg

Trelleborg padel center stängt - för dålig luft

Trelleborg Artikeln publicerades
Kommunen tvingade på torsdagseftermiddagen Robert Henning att stänga nyöppnade Trelleborg padel center.
Kommunen tvingade på torsdagseftermiddagen Robert Henning att stänga nyöppnade Trelleborg padel center.

Trelleborgs kommun har stängt nyöppnade Trelleborg padel center. Anledning: För dålig luft. ”Fullständigt galet”, säger ägaren Robert Henning.

Robert Henning slog nyligen upp portarna till Trelleborgs första padelanläggning. Sex banor nere vid hamnen, med utsikt över havet.

Men på torsdagseftermiddagen fick han beskedet att anläggningen måste stänga omedelbart. Luften är för dålig, menar Trelleborgs kommun.

– Det är fullständigt galet, säger Robert Henning.

När Trelleborgs Allehanda når honom står han utanför anläggningen och meddelar de som har bokat tid att de tyvärr måste vända hemåt igen.

Enligt honom handlar det hela om ett misstag från kommunens sida. Umia, som har installerat ventilationen, hävdar enligt Robert Henning att kommunen helt enkelt har tolkat protokollen fel.

– Det är hur fint luftflöde här som helst. Men jag måste ju stänga annars riskerar jag ett vite, säger Robert Henning, och fortsätter:

– Jag hyr ju av Trelleborgs hamn AB, vilket ägs av kommunen. Kommunen stänger alltså i stort sett sin egen anläggning. Det är helt galet det här. Ska jag hålla stängt på obestämt tid nu?

Patrik Andersson var en av dem som hade bokat en bana på torsdagseftermiddagen. Men som inte fick spela efter kommunens besked.

– Jag har spelat här en gång tidigare och då var det inga problem med luften. Jag har spelat på flera andra anläggningar tidigare och där har inte luften varit bättre, snarare tvärtom. Det här känns jättekonstigt, säger Patrik Andersson.

– Jag hade mycket bokat. Det här är en katastrof och badwill så det står härliga till, säger Robert Henning.

LÄS UPPFÖLJNINGEN HÄR: