Trelleborg

Tre män dömda för stor inbrottsturné – fick sin egen bil stulen

Trelleborg Artikeln publicerades
Männen döms för nio olika inbrott. Genrebild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Männen döms för nio olika inbrott. Genrebild.

Under två dagar i Sverige begick männen nio olika inbrott. Men i hamnen i Trelleborg tog stöldturnén slut. Var bilen som var fylld med stöldgods finns nu är dock oklart – fordonet blev stulet från hamnområdet.

Det var den 20 juni i år som de tre männen stoppades i Trelleborgs hamn. I deras bil hittade polisen en stor mängd gods. Bland annat klockor, matsilver, kontanter, datorer och kameror.

Polisen kunde koppla godset till nio inbrott på olika platser i södra Sverige. Inbrotten hade skett under de två dagar männen varit i Sverige. Man kunde även se att männens mobiltelefoner befunnit sig på platserna för inbrotten, kunde matcha skoavtryck med männens skor och kunde se att ett verktyg de hade med sig använts vid åtminstone ett av inbrotten.

De tre männen har nekat till brott, men tingsrätten menar att de kommit med efterhandskonstruktioner om vad som hänt. Ystads tingsrätt skriver i sin dom att det är uppenbart att ”de tilltalade enbart kommit till Sverige för att begå brott och att de begått samtliga nio aktuella inbrott”.

Förutom inbrotten döms männen även för häleri. Det eftersom en del av det godset man fann i bilen inte gått att koppla till något särskilt inbrott.

Två av männen, en 26-åring och en 27-åring, döms till fängelse i 2 år och 6 månader. Den tredje mannen var endast 20 år när brotten begicks och får därför tre månader kortare fängelsestraff än de övriga. Männen ska dessutom betala skadestånd till brottsoffren. Samtliga utvisas efter att de avtjänat sina straff och får inte återvända på tio år.

26-åringen har själv fått göra en polisanmälan om bilstöld. Han är ägare till den bil som var fylld med stöldgodset. Efter att männen greps i Trelleborg parkerades den vid sidan om hamnområdet och där undersöktes den två gånger av polisen. Men efter den sista genomgången försvann bilen.