Trelleborg

Försvunnen pojke kan ha setts på 108:an

Trelleborg Artikeln publicerades
Flera poliser söker efter pojken.
Foto: Johan Nilsson/TT
Flera poliser söker efter pojken.

Flera oberoende vittnen har gjort observationer av en pojke som kan vara den försvunna tolvåringen. Han ska ha setts vid halv nio på torsdagsmorgonen på väg 108, i höjd med Haglösa. Polisen kontrollerar nu dessa uppgifter.

Sedan 7.40-tiden i morse är en tolvårig pojke saknad sedan han inte dykt upp i skolan. Pojken lämnade sitt hem på Högalid på morgonen och har sedan dess inte synts till.

Enligt polisen är pojken 167 centimeter lång och har kortklippt mellanbrunt hår. När han försvann hade han på sig svarta fritidsbyxor och en svart hoodie med grå inslag. Han hade även en svart ryggsäck med vita döskallar på med sig.

– Han kan också ha någon typ av scoutväska med sig med kåsa, bestick och grejer, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson på polisen.

Enligt polisen finns det i nuläget ingen brottsmisstanke. Polisen söker under torsdagen efter pojken och vill gärna ha in tips från allmänheten.

– Vi har ett flertal patruller ute som söker efter honom. De utgick från Högalid och har sökt i området däromkring och mot skolan. Man har också sökt i Albäckskogen, säger Peter Kjällkvist.

Den som tror sig ha sett pojken eller vet något annat av intresse ska ringa 112.

Polisen har fått in en hel del tips och har pratat med pojkens klasskompisar. Man fortsätter att uppmana allmänheten att höra av sig med tips som kan leda till att pojken hittas.

Under eftermiddagen undersökte polisen en bunker i Östervångsparken, efter ett tips.

– Men det tipset ledde inte till något. Vi har flera tips att jobba efter. Men signalementet vi har stämmer in på många barn, säger Peter Kjällkvist.

Ryggsäcken som pojken hade med sig vid försvinnandet kan eventuellt vara en svart ryggsäck av märket Asaklitt, som rymmer 30 liter.