Trelleborg

Tio nya lägenheter i gamla värdshuset

Trelleborg Artikeln publicerades

Anrika värdshuset Två Lejon, som sägs ha anor från 1400-talet, kommer att förvandlas till lägenhetshus. Planerna på kontor är slopade och nu blir det tio lägenheter i byggnaden istället.

– Vi tänker oss fem lägenheter på första planet och ytterligare fem en våning upp, säger Nils Andersson som äger fastigheten genom bolaget AB Boxplay som i sin tur ägs av Fastighetsaktiebolaget Västerbro.

Åtta av de tio lägenheterna kommer att bli tvåor på mellan 52 och 60 kvadratmeter. I den bakre delen av huset, där det tidigare var pub, planeras en trea på vardera planet på 101 respektive 79 kvadratmeter.

Hyrorna kommer enligt Nils Andersson att ligga på cirka 1 200 kronor per kvadratmeter och år, för de mindre lägenheterna innebär det en månadskostnad på mellan 5 200 och 6 000 kronor i månaden.

– Det är en hyresnivå som jag tror att de flesta tycker är acceptabla för ett så centralt läge, säger Nils Andersson.

Redan när Nils Andersson köpte fastigheten i våras deklarerade han att det skulle bli bostäder i huset. Då var tanken att ha kontor i bottenvåningen men de planerna är slopade. Nyheten att lägenheter var på gång gjorde att flera intresserade hörde av sig.

– Det är stor efterfrågan på bostäder i den storleksordningen, konstaterar Nils Andersson.

Att fastigheten, som senast använts som restaurang, görs om till lägenhetshus kommer inte att ha någon inverkan på det yttre. Fasaden kommer inte att ändras på något sätt, säger Nils Andersson som också gläds över att man inte behöver ändra detaljplan för fastigheten eftersom den tidigare använts för såväl bostäder, hotell och restaurang. Det innebär att hela processen kommer att gå snabbare.

– Om allt går som det ska kan vi kanske börja bygga vid årsskiftet och vara klara nästa augusti-september, säger Nils Andersson.