Trelleborg

Teaterföreställningen ”Kurs i självutplåning” ställs in

Trelleborg Artikeln publicerades
Trelleborgs bibliotek
Foto: Sebastian Mårtensson
Trelleborgs bibliotek

På tisdagen skulle föreställningen ”Kurs i självutplåning” sättas upp på Trelleborgs bibliotek. Men på måndagen meddelades att teatern ställs in.

Teatern ”Kurs i självutplåning” är baserad på Henrik Bromanders serienovell med samma namn. Det är den fristående teatergruppen Banditsagor från Malmö som har gjort föreställningen.

– ”Kurs i självutplåning” speglar dagens samhälle och det maktspel som pågår på många arbetsplatser. Kulturprofilen, problemen på Dramaten och Metookampanjen är några aktuella exempel på det som behandlas, berättade producenten Amanda Lindblad för TA i förra veckan.

På måndagen meddelade Trelleborgs bibliotek via sociala medier att föreställningen ställs in, och att sålda biljetter kommer att köpas tillbaka. Endast fyra biljetter hade då sålts.

– Det var för bristande intresse. Vi pratade med de ansvariga för teatern och kom fram till att det inte skulle fungera, eftersom föreställningen verkligen bygger på interaktivitet mellan ensemblen och publiken, säger Erik Hall från Trelleborgs bibliotek.

Det här var det tredje arrangemanget på biblioteket som ställts in på kort tid. Även föreläsningarna med författarna Fatima Bremmer och Anna-Lena Joners Larsson fick ställas in, på grund av sjukdom.

– Det kastar såklart en skugga över oss. Vi har inte behövt ställa in något på länge, och sedan blev det tre inställda arrangemang under våren, säger Erik Hall.

Men de inställda föreställningarna är tillfälligheter, och inget som påverkar det övriga programmet.

– Vi fortsätter som vanligt, säger Erik Hall.