Trelleborg

Samtliga har fått strömmen tillbaka

Söderslätt Artikeln publicerades

Drygt 500 hushåll kring Smygehamn och norrut mot Södra Åby drabbades av strömavbrott på grund av ovädret på onsdagen. Nu har samtliga fått tillbaka strömmen.

Tidigare under onsdagen var det främst hushåll kring Alstad, Anderslöv och Källstorp som hade strömavbrott. Men vid 16-tiden drabbades ett område mellan Smygehamn och Simremarken och norrut mot Klagstorp och Södra Åby. Som mest var 548 hushåll strömlösa, enligt Eons hemsida, men antalet sjönk snabbt. Strax innan klockan 20 var all ström tillbaka.

– Vi har folk på plats nu som åtgärdar felen. Vi har sagt att det ska vara klart till klockan 21, och vi kommer säkert att hålla den tiden, sa Anders Klemedsson, regionchef på Eon syd, vid 18-tiden.

Varför området öster om Trelleborg drabbades så hårt, ett tag var mer än 80 procent av alla strömlösa hushåll i Skåne i det området, vet man inte. Anders Klemedssons teori är att det fallit mer tung blötsnö där än på andra ställen.

– Blötsnö i kombination med blåst gör att träd och grenar lätt lägger sig över ledningarna, säger han.

I Vellinge kommun drabbades 800 hushåll av ett kortare strömavbrott, framför allt i och kring Västra Ingelstad. Men detta löstes snabbt och nu återstår endast något enstaka hushåll som ännu inte fått tillbaka strömmen.

Även inne i centrala Trelleborg påverkade ovädret strömförsörjningen med ett par korta strömavbrott.