Trelleborg

Stort sug efter countrybiljetter

Trelleborg Artikeln publicerades

Nystartade Söderslätts countryfestival, som hålls i Anderslöv i helgen, ser ut att bli en publiksuccé.

Uppemot tusen biljetter är redan sålda till tvådagarsfestivalen på Sydslättens ridanläggning, lördag och söndag. Det är inte bara artister som Hasse Andersson, Calaisa och The Playtones som drar, tror Andrea Droca från arrangerande föreningen Söderslätts Countryfestival.

– Vi har fått rätt mycket olika respons, säger Andrea. Jag tror faktiskt att även de mindre namnen lockar en del folk. Sedan är det ju line dance-uppvisningar och annat som också har sin publik.

Ribban ligger förstås högre för den "Leader Söderslätt"-sponsrade festen.

– Vi tror och hoppas på runt 3000 personer, säger Andrea Droca. Blir det fint väder så kommer nog många att köpa biljett på plats.

Det är från trakterna runt Anderslöv och Trelleborg som suget efter förköpsbiljetter varit störst. Men även långväga gäster har hört av sig:

– Några norrmän undrade om det gick bra att tälta på festivalen. Så vi har ordnat med tältningsmöjligheter en liten bit från festivalen, berättar Andrea.

Att biljettpriset är lågt kan vara en förklaring till försäljningsframgången:

– Från början var det faktiskt tänkt att festivalen skulle vara gratis, förklarar Andrea Droca. Det är ju ett EU-projekt. Men sedan kände vi att vi måste ta någon form av inträde. Men alla ska ha möjlighet att gå, även med hela familjen.

Festivalen är tänkt att vara återkommande, men nästa år får man sannolikt klara sig utan EU-stöd.

– Går vi inte runt som vi hoppas, så söker vi kanske stöd till nästa år igen, säger Andrea Droca. Men det är ju inte säkert att det beviljas ett år till. Nu håller vi tummarna för att det går jättebra i år, så får vi se.