Trelleborg

Stor tillströmning till privat klinik efter flytt

Trelleborg Artikeln publicerades

I våras togs beslut om att tandregleringen på Folktandvården i Trelleborg skulle flyttas till Malmö och en del upprörda röster hördes. Majoriteten av patienterna har nu valt att gå över till ett privat alternativ.

Som TA skrivit om tidigare bygger privatkliniken Colosseum ut sin verksamhet och erbjuder i höst också tandreglering. En specialisttandläkare och en assistent, som kommer direkt från tandregleringen inom Folktandvården i Trelleborg, har anställts på kliniken och börjar nästa vecka att ta emot patienter.

- Uppskattningsvis är det 150 patienter som kontaktat oss sedan beskedet kom om flytt av tandregleringen till Malmö. Förutom att barnen slipper resa, så tycker många att det är skönt att kunna fortsätta gå till samma tandläkare, säger Sara Magnusson, verksamhetsansvarig på privatkliniken Colosseum.

Folktandvården Ortodonti i Trelleborg hade innan nedläggningen cirka 200 barnpatienter och mellan tio och femton vuxenpatienter under behandling.

Samtliga patienter blev omlistade i Folktandvården Skåne och erbjöds tid i Malmö, utan kötid. – Självklart hoppas vi att alla patienter väljer att flytta över till Malmö, säger 
Ingrid Olofsdotter, divisionschef på specialisttandvården, Folktandvården Skåne.

Folktandvården Skåne kan i nuläget inte svara på hur många som har valt att sköta sin tandreglering hos dem i Malmö.