Trelleborg

Ställplatserna poppis i Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades
Ilona och Heinz Westerhoff
Foto: Cecilia Kronvall
Ilona och Heinz Westerhoff

Årets ökade turistström märks av på flera ställen. Bland annat på ställplatserna och parkeringarna för husbilar.

Sara Nilsson från Trelleborgs strands camping berättar att de har haft många besökare den här sommaren. Campingen har sedan i år nya ägare, så det är svårt för Sara Nilsson att jämföra med tidigare år, men hon kan berätta att det har varit fullbelagt många nätter.

– I juli var här helt fullt i stort sett varje natt, och detta inkluderade ställplatserna för husbilar, säger hon.

Hon förklarar att de som hyr en ställplats för husbilar oftast bara stannar för en natt, sedan kör de vidare.

– Och ändå hade vi fullt, tillägger hon.

Felicia Rinholt på Smygehukskiosken beskriver att situationen på parkeringen i Smygehuk också vittnar om ökad turism i kommunen.

– Det har varit fler campare här i år än vad jag har sett de tidigare åren, säger hon.

Även på parkeringen vid Skåre skansar har det stått många husbilar och husvagnar över nätterna.

– Under högsäsongen var det många som övernattade här. Jag räknade dem till 38 stycken en natt, säger markägaren Nils-Ingvar Christensson.

På ställplatsen vid västra småbåtshamnen, en bit väster om Ica Maxi, har familjerna Clasen och Vetsch parkerat i väntan på färjefärden hemåt till Tyskland. Båda familjerna ska övernatta och ta färjan tidigt kommande dag. De två familjerna har precis börjat lära känna varandra och vill gärna berätta tillsammans.

Det är första gången familjen Clasen är i Sverige men det kommer att bli fler gången berättar herr Clasen. De reste runt både i Sverige och i Danmark och är positiva och nöjda med båda länderna.

– ”Alles war gut”, allt var bra. Alla var så vänliga och sympatiska. Speciellt på campingplatserna, säger han.

Fru Clasen, hunden Withney, Anna Clasen, Hanna Clasen, Herr Clasen, Jacob Vetsch och Irene Vetsch.
Foto: Cecilia Kronvall
Fru Clasen, hunden Withney, Anna Clasen, Hanna Clasen, Herr Clasen, Jacob Vetsch och Irene Vetsch.

Husbilsgrannarna familjen Vetsch är i Sverige för 15 gången och kommer att komma tillbaka, berättar Jacob Vetsch med ett stort leende. Han förklarar att de åker till stor del för det fina fisket och berättar glatt att han har varit med i tidningen i Sverige tidigare.

– Jag står med en stor fisk på fotot i den andra tidningen. Jag vann nämligen en fisketävling, skrattar han och visar hur stor fisken var.

Ilona och Heinz Westerhoff har stått på ställplatsen sedan dagen innan och till kvällen tar de färjan tillbaka till Tyskland.

– Vi stannar här på den här ställplatsen varje gång vi kommer till Sverige och vi stannar här varje gång vi åker från Sverige. Om vi kommer till Sverige sent på kvällen är det bäst att sova här så att vi kan köra i ljus dagen efter. Jag tror att de flesta andra här är som oss. Det är folk som ska med färjorna, eller kommer från dem, säger Heinz Westerhoff.

Det är åttonde året som de är i Sverige och i år har de varit i Narvik, Sölvesborg och Jokkmokk.

De tycker om Sverige på grund av den fina naturen. De tycker att det är bra priser på det mesta, förutom alkohol. Den tar de med sig från Tyskland i stället. Men de kan inte ta med sig alkoholen in i Norge berättar de. Där får de bara ta med sig två flaskor i och med att Norge inte är medlem i EU.

De intygar att de är nöjda och belåtna efter en fin semester, och berättar att när de vaknar nästa morgon i Tyskland, bär det av hemåt mot Essen.

Ställplatser vid västra stranden.
Foto: cecilia kronvall
Ställplatser vid västra stranden.