Trelleborg

Spårfel orsakade inställda Trelleborgståg

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto: Bosse Nilsson

Ett spårfel mellan Lund och Helsingborg orsakade stora problem i trafiken under onsdagsmorgonen och -förmiddagen. För pågatågen till och från Trelleborg innebar det att vartannat tåg var inställt och de tåg som gick vände i Lund.

De tåg som skulle avgått från Trelleborg XX.35 på onsdagsmorgonen och förmiddagen ställdes in.

Orsaken till att man inte kunde köra halvtimmestrafik och vända alla tåg i Lund var, enligt Skånetrafikens pressinformatör Theresia Swanholm, att man inte hade plats att vända alla tåg i Lund.

Resenärer hänvisades att åka med de avgångar som går alternativt att åka med buss 146 till och från Malmö. Enligt Skånetrafiken ersatte buss mellan Lund C och Helsingborg C i ”begränsad omfattning”. Pågatågen som går via Teckomatorp och Eslöv gick som de skulle, vilket innebar att det gick att ta sig till Helsingborg.

Orsaken till onsdagens tågstopp uppgavs vara ett spårfel som enligt Trafikverket troligen berodde på att ett tåg med skadat hjul hade kört på banan. Sträckan mellan Lund och Helsingborg kontrollerades under förmiddagen för att upptäcka om det fanns några skador på själva spåret.

Strax efter klockan 12 meddelade Trafikverket att tågtrafiken åter var igång. Dock med risk för följdförseningar.

Trafikverket skrev på sin hemsida att den pågående avstängningen på E 6 i kombination med onsdagens tågstörning medförde köer på både E 6 och omledningsvägarna utanför Lund.

Här hittar du Skånetrafikens reseplanerare och trafikinformation