Trelleborg

Sommarens musikalsuccé kan komma igen

Lilla Beddinge Artikeln publicerades
Lilla Beddinge Teaters uppsättning av ”Dåliga mänskor” vara bara den andra någonsin.
Foto:Andreas Paulsson
Lilla Beddinge Teaters uppsättning av ”Dåliga mänskor” vara bara den andra någonsin.

I lördags gick ridån ner för ”Dåliga mänskor”. Men kanske får de som missade musikalsuccén på Lilla Beddinge Teater en ny chans.

Sista föreställningen av ”Dåliga mänskor”, musikalen på grundval av Mary Andersons bok och Mikael Wiehes musik, gick i lördags. För fullt hus, som snabbt blev tradition för den unga ensemblens föreställningar i sommar.

– Det har varit en härlig men arbetsam sommar, summerar regissören Rasmus Mononen.

– Det höga trycket på biljetter gjorde arbetsbelastningen i princip dubbelt så stor som tidigare år. Vi gör ju allt själva, från biljettförsäljning till teknik och servering. Vi klarade det, men har verkligen använt all hjälp vi kunnat få.

Problemet är förstås angenämt, även om det var frustrerande för ensemblen att man bara lyckades få ihop två extraföreställningar.

– Vi har haft en kölista på 400-500 personer att beta av, och alla fick inte plats, berättar Rasmus Mononen.

Plats fick däremot både Mikael Wiehe och Mary Andersson, liksom Philip Zandén som regisserade stycket på Malmö Opera. Alla gick ut leende, enligt Rasmus.

– Mary sa något fint till oss, att det viktiga i hennes bok är att livsglädjen, trots allt, är hög. Och det har varit vår viktigaste del av berättelsen. Det var skönt att få ett kvitto från författaren att vi gått rätt väg.

Vad händer nu med Lilla Beddinge Teater?

– Vi tittar framåt. Av naturliga skäl byts många i teamet ut från år till år, men nu verkar det som att vi kommer att vara ganska många kvar. Då behöver inte jag själv sitta och välja vilket material vi ska satsa på.

– Att försöka förutse vad publiken vill ha tror jag är dumt. Det är bättre att komma fram till vad vi vill spela, och sedan göra det så bra vi kan.

Rasmus Mononen avslöjar också att han undersöker möjligheten att ge fler föreställningar av ”Dåliga mänskor”.

– Det finns teatrar i Skåne som är intresserade av att vi kommer dit och spelar den. Så på något sätt, någonstans, borde det kunna bli av.