Trelleborg

Solen lockade folk till stranden

Trelleborg Artikeln publicerades

Sommartemperatur och strålande solsken. Folk packar in brassestolar och badlakan och strömmar till Dalabadet på tisdagen. För badsugna barn byts plötsligt datorspelandet ut mot hopp från bryggan.

Solen lyser från klarblå himmel. Temperaturen är närmare 25 grader i luften. Killar i badbyxor och tjejer i bikini trängs runt bryggan på Dalabadet vid lunchtid på tisdagen. Det är äntligen badväder. Och tusentals människor har tagit sig till stranden för ett efterlängtat dopp.

Kompisarna Pontuz Wirentoft, Oskar Magnusson och Ludwig Pripp tycker att det är roligt att hoppa från bryggan. Ett, två, tre – pojkarna kastar sig ut och landar med tre plums i vattnet.

När de sedan kommer upp huttrar de. Vattnet sägs inte vara mer än 17 grader.

– Det är okej, men kunde vara varmare, säger Ludwig Pripp och får medhåll från de andra.

De ska börja fjärde klass till hösten och hittills har lovet inte bjudit på några ordentliga sommardagar.

– Det har varit för mycket regn. Då har man istället fått sova med kompisar, spela datorspel och lyssna på musik, säger Pontuz Wirentoft.

Och det är faktiskt inte alla som tycker ordet "hösten" låter särskilt skräckinjagande.

– Då börjar hockeyn i Vikings igen, säger Oskar Magnusson med ett leende.

Hela tiden kommer mer folk till stranden för att lapa sol och bada. Men det går givetvis även att vara lite mer aktiv i samband med solandet. En som knäckt den koden är Cornelia Dahl, som passar på att spela beachvolleyboll med ett gäng killar.

– Det är skitbra väder. Riktigt härligt. Jag har precis kommit hem från Turkiet, men det är inte fel om det här vädret fortsätter, säger hon.