Trelleborg

SMHI: Svalare väder väntar

Söderslätt Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Hasse Holmberg / TT
Genrebild.

Det varma sommarvädret verkar ha nått sin kulmen. Under helgen och början av nästa vecka väntas svalare väder.

– Det kommer att fortsätta att vara varmt, men det syns inga 30 grader framåt i prognosen, säger Jon Jörpeland från SMHI.

Fredagen fortsätter i samma stil som resten av veckan, men under natten kan det bli svalare, med temperaturer ner mot 15 grader.

– På lördagen sedan blir det växlande molnighet och ner mot 25 grader. På några håll kan det eventuellt bli 27-28 grader.

Under söndagen blir det liknande väder, med moln som främst rör sig längs sydkusten.

– Det väntas inte mycket regn framåt. Det kan eventuellt bli några lokala skurar under lördagen och kanske även i nästa vecka, men det är främst uppehållsväder, säger Jon Jörpeland.

Eldningsförbudet i Skåne kvarstår, även om det nu blir svalare väder. Under fredagen gick landshövdingen Anneli Hulthén ut och vädjade till alla att följa förbudet.

– Jag är definitivt orolig inför helgen men även för de närmsta veckorna. Det finns en stor risk för många och stora skogsbränder i Skåne. Jag bedömer att vi har goda möjligheter att bedriva insatser men det är väldigt viktigt att allmänheten följer eldningsförbudet för att minska antalet bränder, säger Martin Gertsson, regional räddningschef i beredskap, i ett pressmeddelande från länsstyrelsen.