Trelleborg

Skott in i lägenhet på Malörtsvägen

Trelleborg Artikeln publicerades
Polisen spärrade av området kring hyreshuset där skottlossningen skedde.
Foto:Andreas Mårtensson
Polisen spärrade av området kring hyreshuset där skottlossningen skedde.

En lägenhet på Malörtsvägen blev på torsdagskvällen beskjuten med flera skott.

Polisen betraktar händelsen som mordförsök, men ingen skadades vid attentatet.

Det var klockan 19.19 som larmet kom in till polisen. På plats konstaterade patrullen att en lägenhet blivit beskjuten med flera skott som gått rakt igenom vardagsrumsfönstret.

– Någon har troligen stått på gräsmattan utanför och skjutit upp mot lägenheten. Vi vet inte vad det är för slags vapen, men det måste ha varit ganska kraftiga skott eftersom det är treglasfönster till lägenheten, säger Jonas Larsson, gruppchef vid polisen i Trelleborg som ledde spaningsarbetet på plats.

Under de första undersökningarna hittade polisen skott inne i lägenheten.

– Det är också flera vittnen som ringt in och uppgett att de hört skott. Så det råder ingen tvekan om att någon skjutit. Det är inga stenar som har kastats in, säger Jonas Larsson.

Trelleborgspolisen fick förstärkning av personal från både Ystad och Malmö och sammanlagt var det sex-sju patruller på plats. Polisen startade omedelbart dörrknackning i området. Det finns iakttagelser att jobba vidare med, men Jonas Larsson vill ännu inte gå in på exakt vad.

– Vissa har bara sett någon mörk gestalt, andra har sett mer. Vad behåller jag för mig själv. Men det finns uppslag att jobba med, säger han.

Någon hotbild mot någon eller båda personerna i lägenheten känner polisen inte till i nuläget. Enligt de första uppgifterna är personerna okända för polisen.

– Förmodligen finns det någon konflikt bakom, det är ytterst sällan en slump när sådant här sker, men vad den i så fall består i återstår att se, säger Jonas Larsson.

Under kvällen anlände polisens tekniker till platsen och fortsatte undersökningarna.