Trelleborg

Skogs anställda sågs igen

Trelleborg Artikeln publicerades

TRELLEBORG

Klockan hade knappt slagit halv sju, men stämningen på restaurang A9 var redan rejält uppskruvad och uppsluppen.

55 personer som varit anställda på anrika Skogs Boktryckeri hade samlats för en återträff, två år efter att företaget, som såldes 1998, gick i graven 2004.

Med på fredagskvällen var både de som var med på slutet och de som innan dess hade hunnit sluta eller gå vidare till andra jobb.

– Jag slutade och bildade eget företag 1991. Skogs gav mig kompetensen och modet att göra det, sa Tina Ersson som tillsammans med Susanne Jönsson ordnade festligheterna.

– Vi började med att skicka tio mejl vardera till folk som jobbat, sedan spred det sig. Men vi trodde inte att det skulle komma fler än 20, sa Tina Ersson.

Återträffen i går kan bli en tradition. Det tyckte Peter Kronström, som började i företaget 1981, lät som en lysande idé.

– Absolut! Med tanke på uppslutningen och stämningen i kväll så blir det garanterat fler gånger, sa han exalterat. Peter Kronström började som lärling och var med under hela den tekniska utvecklingen, från hålremsor till avancerade datorer och program.

– Jag känner historiens vingslag. Det är synd att Skogs inte finns längre, det var stort på sin tid.

På fredagen kändes det ändå som att företaget återuppstod. Lite grann i alla fall. Förre ägaren Rolf Skog hade till och med sponsrat en del av festligheterna, som säkerligen pågick till långt in på småtimmarna.Andreas Mårtensson