Trelleborg

Skador måste utredas på varv

Trelleborg Artikeln publicerades

Det är fortfarande oklart vad som orsakade fartygskrocken i Travemünde under torsdagskvällen. TT-lines färja Nils Holgersson behöver sannolikt läggas upp på varv för att utreda skadornas omfattning.

Det var strax efter klockan 18 på torsdagen som Nils Holgersson krockade med Scandlinesfärjan Urd i hamnen i Travemünde. Inga personer kom till skada men Urd fick ett hål i skrovet. Nils Holgersson ligger kvar vid kaj i Travemünde.

– Vi håller på att utreda omfattningen av skadorna och parallellt med det arbetet är vi ute och letar rätt på en plats på varv, säger Eva Jönsson, presschef på TT-line.

Under fredagen var det fortfarande oklart vad som orsakade olyckan.

– Det har inte kommit fram något än. Vi får avvakta vad kollegerna i Travemünde säger, säger Eva Jönsson.

Olyckan innebär att TT-line fått kasta om i sin tidtabell. Avgångarna från Trelleborg klockan 02.30 är inställda tillsvidare och det är även avgångarna från Travemünde klockan 16.45. De ersätts istället med avgångar klockan 22 från respektive hamn.

– Vi kommer att köra så tills vi vet omfattningen av skadorna och hur lång tid färjan eventuellt måste ligga på varv. Vi kommer att komma med mer information efterhand, säger Eva Jönsson.