Trelleborg

Säkerhetschef omplaceras

Trelleborg Artikeln publicerades

Säkerhetschefen på Trelleborgs kommun Sven Jönsson omplaceras och blir säkerhetshandläggare. Bakgrunden till beslutet är att han inte följt kommunens regler och bestämmelser.

En orsak till omplaceringen är att han har använt kommunens bilar för eget bruk.

– Vid två tillfällen har Sven Jönsson tagit kommunens bilar utan lov och använt dem privat, säger Magnus Dahberg, personalchef på kommunen.

Efter diskussioner i kommunledningen om hur frågan ska hanteras har Sven Jönsson nu fått en ny tjänst som säkerhetshandläggare.

– Förvaltningschefen på räddningstjänsten Kent Naterman har även tidigare varit Sven Jönssons chef. Han tar nu över arbetsuppgifterna som säkerhetschef, säger Magnus Dahlberg.

Sven Jönsson har varit säkerhetschef i Trelleborg sedan 2001. Han har en bakgrund inom försvaret, där han var kapten på P6 i Kristianstad.

Hans företrädare hade mest arbetat med beredskapsplanering inför krig, men Sven Jönsson fick nya uppgifter, som att utbilda kommunens personal i säkerhetsfrågor. En av hans första åtgärder som säkerhetschef var att begränsa tillgången till Rådhuset för besökare, så att alla måste anmäla sig i receptionen.

I våras var han med och introducerade "Uppsikt Trelleborg" med syftet att den som upptäcker ett brott, skadegörelse eller något som ger en känsla av otrygghet ska rapportera det utifrån ett tydligt system. Det handlar bland annat om personer som rör sig ute nattetid i staden, som taxichaufförer och bussförare samt föreningar som Nattvandrarna.

– Det är en hel del arbetsuppgifter som legat på säkerhetschefen, säger Magnus Dahlberg, men i nuläget finns inga planer att anställa någon ny på posten.

Trelleborgs Allehanda har sökt Sven Jönsson för en kommentar men inte lyckats nå honom.