Trelleborg

Så mycket pengar lägger Trelleborgshem på julpynt

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det är stor skillnad i hur mycket pengar de kommunala hyresbolagen i Skåne lägger på julutsmyckningar. Det skriver Hyresgästföreningens medlemstidning Hem&hyra.

MKB i Malmö spenderar mest, totalt en miljon kronor. Men eftersom det också är Skånes största kommunala bostadsbolag med 23 000 lägenheter blir det 43 kronor per bostad, skriver Hem&Hyra. För pengarna blir det bland annat två vinterfester samt ljus och julpynt både ute och inne.

Vellingebostäder har drygt 950 lägenheter och spenderar hela 235 kronor per lägenhet. Men då går pengarna också till bland annat julgranar inne i bostadsområdena och julpynt i centrum. Totalkostnaden blir 225 000 kronor, vilket är näst mest i Skåne.

Summan som Trelleborgshem lägger på att göra julfint är totalt 50 000 kronor. Med sina 2 026 lägenheter blir det drygt 24 kronor per bostad.

Även Svedalahem lägger 50 000 kronor och Skurupshem 15 000.

Vissa andra bolag satsar betydligt mindre pengar på julen. Sjöbohem brukar exempelvis endast lägga drygt 300 kronor på en julgran till sitt kontor.

Enligt Merete Sundholm som är regionordförande i Hyresgästföreningens region norra Skåne är julpynt viktigt för hyresgästerna.

– Det lyser upp, skapar mys och trivsel. Julgransbelysning är viktig under årets mörkaste tid. Vi kan inte kräva att värden ska julpynta men vi kan önska det, säger Merete Sundholm, till Hem&Hyra.

LÄS MER:

Här hittar du hela sammanställningen