Trelleborg

Rusning på jogg för välgörenhet

Trelleborg Artikeln publicerades

Det var ingen tävling, men vad brydde sig vissa om det. När startskottet för den årliga skoljoggen gick i Alstad på fredagen så for en del iväg som om loppet gällde en OS-medalj.

Elever från förskoleklassen upp till årskurs tre gick från Alstads skola till fältet bakom Lantmännens tomt. Där sprang de iväg över en grusväg mellan fälten. Vem som vann? Oklart.

– Nej, det är ingen tävling. Men för vissa barn är allt i livet en tävling, de kan inte göra någonting utan att tävla, sa Anna-Karin Andersson, klasslärare för årskurs tre.

Skoljoggen är ett arrangemang av Skolidrottsförbundet som varje år lockar en halv miljon barn och ungdomar att ge sig ut och jogga en runda. I samband med joggen samlas det också in pengar till ett välgörande ändamål. I år var det till SOS Barnbyar.

– Det är bra att påminna om att inte alla barn har det lika bra, sa Anna-Karin Andersson.

Anna-Karin Andersson höll också i uppvärmningen på skolgården, där det var mycket armar-uppåt-sträck. Fast till klämmig musik, vilket gjorde det hela lite roligare.

När barnen hade rusat färdigt så samlades de för lek och eftersnack. Åttaåriga Nadja Celff tyckte dock att det fanns bättre saker än att ila omkring på en stig på ett fält.

– Det var inte roligt. Jag gillar inte att springa, sa hon.