Trelleborg

”Rosini” trollade fram många skratt på Gasverket

Trelleborg Artikeln publicerades
Peter ”Rosini” Rosengren trollade med hjälp av Philip Holmgren.
Foto: Jenny Isaksson
Peter ”Rosini” Rosengren trollade med hjälp av Philip Holmgren.

När trollkarlen och illusionisten Peter Rosengren alias Rosini besökte Gasverket på söndagen var det flera av besökarna som började klia sig i huvudet och undra om det de nyss sett verkligen hände. Trollkarlsbesöket var inledningen på ett extra magiskt höstlov i Trelleborg.

När Gasverket under söndagen hade öppet för personer med funktionsvariationer var det med ett extra spännande inslag, ett besök av en livs levande trollkarl.

– Det är kul, man blir förbluffad, sade Tomas Holm efter att just ha blivit lurad av ett korttrick.

Att få en trollkarl att trolla precis intill en är skillnad mot att se någon på TV eller på en scen menar Tomas Holm.

Tomas Holm hängde inte med hur Peter Rosengren kunde flytta på två spelkort utan att röra dem. Även Adam Pedersen och Teo Svärd var imponerade över tricket.
Foto: Jenny Isaksson
Tomas Holm hängde inte med hur Peter Rosengren kunde flytta på två spelkort utan att röra dem. Även Adam Pedersen och Teo Svärd var imponerade över tricket.

Efter att ha rört sig runt bland besökarna och visat några trick för ett par tre personer i taget satte Peter Rosengren upp en liten föreställning där han trollade med allt från kort till bollar, rep och dricksglas. Och den gav många förvånade utrop i publiken.

– Jag gillar själv att bli förvånad. Vissa tycker inte om det utan känner sig lurade men när man är så här nära publiken så är det svårare att komma med bra förklaringar än när någon står på en scen långt bort.

Söndagens trolleribesök hade ett litet annat upplägg än de som är planerade på kommunens fritidsgårdar under veckan som kommer. Han lovar då att vara frikostig med att lära ut tricks och att svara på frågor om sig själv.

– Jag kommer att göra lite close-ups och prata lite om mig själv. Sedan får de ställa frågor och så kommer jag att lära ut några tricks. Jag hade aldrig lärt mig trolla om ingen hade förbarmat sig med att lära mig, säger han.

Men en del trick kommer han att bevara hemligheterna kring.

– Jag kommer att svara på alla frågor utom hur man gör vissa trick. En sak som barn brukar fråga är om jag har misslyckats, och svaret är ja.

Fakta

Möte med magikern på fritidsgårdarna

Peter ”Rosini” Rosengren kommer att finnas ute på kommunens fritidsgårdar under höstlovet enligt följande:

Måndag 29 oktober klockan 15.30 på Gasverket och klockan 17.30 på Tjejloftet.

Onsdag 31 oktober klockan 15.30 på Anderslövs fritidsgård och klockan 18 på Backafall.

Torsdag 1 november klockan 16 på Skegrie fritidsgård och klockan 18 på Smygehamns fritidsgård.

Visa mer...