Trelleborg

Rap och ukulele med Siwan

Trelleborg Artikeln publicerades

En skämtsam, uppsluppen Siw Malmkvist charmade en fullsatt rotunda på Parken under fredagskvällen, och gav sina klassiker nytt liv med hjälp av Trellebelle Ukulele Orchestra.

Viss övertalning krävdes innan Trellebelle Ukulele Orchestra lyckades locka schlagerveteranen Siw Malmkvist -76 år i år -till Trelleborg för att köra sina gamla hits till komp av nästan bara ukulelegitarrer.

Publiken tvekade dock aldrig: Det var fullt på sittplatserna i Parkens rotunda på fredagskvällen, allt som allt 370 ätande gäster. Från Smyge hemtjänst kom inte mindre än nio damer, som passade på att umgås och roa sig.

- Vi har sett Trellebelle förut, och det är alltid trevligt, berättade Tina Thelander.

- Och Siw har ju alla hört, inflikade kollegan Helene Brown. Hon är jätteduktig. Och Trellebelle klarar nog det mesta!

Kvällens huvudperson var på muntert humör, gjorde entré helt solo och bjöd på en a´capellaversion av Eric Saades "Popular" med nya texten "Ja, jag är pensionär".

Kvällens uppvärmande del bestod av en genomgång av den 76-åriga underhållningsveteranens karriär, med hennes självbiografi "Tunna skivor av mig" som bas. Nils-Gunanr Snygg från Trelleborgsrevyn hade uppgiften att föra samtalet framåt.

- Du är ju från Borstahusen, och hade en ganska tuff uppväxt? konstaterade Snygg.

- Kanske det, men det märkte jag aldrig, sa Siw. Jag fick till och med veckopeng av far. Tio öre i veckan!

Siw Malmkvist bjöd på sig själv, och tog chansen att dra en Pippi Långstrump-rap, skvallra lite om sin vän Lill-Babs och avslöja att Astrid Lindgren var en hejare på snapsvisor.

Till kvällens andra hälft kom Trellebelle Ukulele Orchestra in, i sina välbekanta Sergeant Pepper-kostymer, för att dra några av Siws största hits. Samspelet funkade fint i "Mamma är lik sin mamma", och "Flickor bak i bilen" blev en riktig allsångslåt.