Trelleborg

Rånare bröt sig in i bostad och band äldre man

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Genrebild.

Mannen i 80-årsåldern blev väckt av två maskerade män som hotade honom med kniv och krävde hans pengar.

– Det är ett oerhört rått brott, det handlar om misstänkta helt utan skrupler, säger polisens förundersökningsledare Anders Oxelbrand.

Det var mellan 01.40 och 03.00 på måndagsnatten som en man i 80-årsåldern väcktes av två män som brutit sig in i hans bostad, en gård i västra Trelleborg. TA berättade kort om händelsen under måndagen.

– De två männen bar masker, och hotade mannen med kniv. De gjorde tydligt att de ville ha hans guld och pengar, säger Anders Oxelbrand.

De misstänkta skar sedan sönder en telefon, och band fast mannen med telefonsladden. Sedan låste de in honom i ett rum på andra våningen och tömde bostaden på värdesaker.

– Männen har sedan lämnat platsen i den målsägandes bil, som stod parkerad i garaget. Vi har gjort en efterlysning på den, men den är inte hittad än, säger Anders Oxelbrand.

Mannen i 80-årsåldern har sedan lyckats ta sig loss från telefonsladden, och hoppat ut genom fönstret på andra våningen.

– Han har sedan tagit sig till en granne och ringt polisen, som får samtalet vid halv tre, säger Anders Oxelbrand.

Händelsen rubriceras som olaga frihetsberövande, rån och biltillgrepp. Polisen har varit i bostaden och gjort en teknisk undersökning.

– Nu väntar vi på resultaten från den tekniska analysen, säger Anders Oxelbrand.