Trelleborg

Polisens helikopter söker efter Kim

Trelleborg Artikeln publicerades
Polisens modernaste helikopter, en av sju i Sverige, deltar i sökandet efter Kim Wall. Bilden togs vid Falsterbokanalen på tisdagseftermiddagen.
Foto:Tommy Mardell
Polisens modernaste helikopter, en av sju i Sverige, deltar i sökandet efter Kim Wall. Bilden togs vid Falsterbokanalen på tisdagseftermiddagen.

Polisens helikopter har nu satts in i sökandet efter den försvunna Kim Wall. Men söket och spårningen av hennes mobiltelefon har ännu inte fört utredningen framåt, säger ansvarig polis till TA.

Svensk polis blir allt mer involverad i sökandet efter Kim Wall.

– Det är klart att vi vill bidra och hitta en lösning. Vi flyger med bland annat med helikopter, säger Mattias Sigfridsson, svenska polisens kontaktperson i ärendet, till TA.

På tisdagen sökte med polishelikoptern från Falsterbo och norrut. Helikoptern, en Bell 429, är ny och sedan årsskiftet stationerad på Sturup. Den är utrustad med värmekamera och sensorer, utrustning som utvecklats tillsammans med flottan.

– Vi använde den igår (tisdag) och den kommer sannolikt söka i dag också, säger Mattias Sigfridsson.

Svensk polis har samlat in data från mobiltelefonnätet för att på så vis kunna kartlägga var den Trelleborgsfödda frilansjournalisten Kim Walls telefon befann sig vid tiden för försvinnandet.

– Vi vet var telefonen befann sig då, men vi vet inte var den är nu, säger Mattias Sigfridsson.

Var befann sig telefonen då?

– Det är information som ingår i förundersökningen och det kan jag inte berätta.

Vad har mobilspårningen och helikoptersöket lett fram till?

– Inget som fört utredningen framåt.

Svensk polis bistår i utredningen om Kim Walls försvinnande men gör inga rättsliga åtgärder om inte dansk polis så önskar. Detta för att inte ha två parallella förundersökningar.

– Det är mycket enklare att all information finns samlad på ett och samma ställe, säger Mattias Sigfridsson.