Trelleborg

Polisen om överfallsrånet: ”Känns hyfsat planerat”

Tegelberga Artikeln publicerades
Kvinnan var ensam i bostaden. Arkivbild.
Foto: Tomas Nyberg
Kvinnan var ensam i bostaden. Arkivbild.

Polisen fortsätter förundersökningen efter förra veckans överfallsrån, då en äldre kvinna blev bunden i sitt hem.

– En dörrknackning är planerad att ske i området inom kort, säger polisens förundersökningsledare Stefan Friberg.

Det var vid halv nio-tiden i torsdags kväll som tre okända män klädda i overaller och lågskor trängde sig in i bostaden. Männen ska enligt polisen ha angripit kvinnan fysiskt, och sedan bundit fast henne.

– Det är ett väldigt avskyvärt brott enligt mig, att ge sig på en så pass gammal dam i hennes hem, säger Stefan Friberg.

De tre männen ska ha brutit sig in i ett kassaskåp, med verktyg som de hade med sig.

– Det hela känns hyfsat planerat. Men kassaskåpet innehöll inget av värde för männen, och inget stals därifrån, säger Stefan Friberg.

Däremot fick angriparna med sig en okänd mängd guldsmycken från en annan del av bostaden.

Ett liknande överfallsrån riktat mot en äldre person inträffade för drygt ett år sedan i utkanten av Trelleborg. Den utredningen är för närvarande nedlagd på grund av bristande bevisning.

– Vi tittar naturligtvis på den och andra brott med liknande tillvägagångssätt nu. Jag har kollegor från längre norrut i landet som också har fall med liknande omständigheter, säger Stefan Friberg.

Kvinnans bostad såldes i höstas, och det är även ett spår som är intressant för polisen. En tankebana som man haft är att gärningsmännen gått på visning, berättar Stefan Friberg.

– Om det till exempel varit en sluten visning där man behövt anmäla sig kan det finnas namn hos mäklaren som vi skulle vilja komma i kontakt med, säger han.

En del saker från bostaden har skickats på teknisk undersökning, och i dagarna väntar dörrknackning.

– En dörrknackning är planerad att ske i området inom kort. Men det är ett ytmässigt ganska stort område, med ett par kilometer från ena änden till den andra.

Polisen tar gärna emot tips från de som kan ha sett männen eller något annat som stuckit ut i närheten av Tegelberga golfklubb.