Trelleborg

Polisen körde bort husvagnar på illegal camping

Smygehuk Artikeln publicerades
Så här såg det ut i somras vid parkeringen vid Köpmansmagasinet.
Foto:Tomas Nyberg
Så här såg det ut i somras vid parkeringen vid Köpmansmagasinet.

I lördags åkte polisen till parkeringen vid Köpmansmagasinet. 17 fordon, varav sju husvagnar, hade ställts upp på platsen trots att man inte får parkera där mer än 24 timmar.

I somras var det många boende i Smygehamn som upprördes över att det förekom camping vid parkeringen vid Köpmansmagasinet, trots att det inte längre är en ställplats för husbilar och husvagnar.

Polisen ska i slutet av förra veckan ha fått tips om att flera personer har campat på platsen på nytt. I lördags åkte polisen till parkeringen och då fanns flera fordon och personer där.

– När vi åkte dit fanns där 17 fordon, varav sju husvagnar. Det handlade i övrigt om personbilar och lätta lastbilar, berättar Anders Oxelbrand, särskild förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.

Samtliga personer som var på platsen är nu misstänkta för egenmäktigt förfarande, eftersom de befunnit sig på platsen längre än 24 timmar.

En 37-årig man, som är brittisk medborgare, greps också för miljöbrott då han använt en tvättmaskin och en torktumlare på platsen.

– Han frigavs senare men är fortsatt misstänkt för miljöbrott. Han ska ha låtit kemikalier rinna rätt ut i naturen, säger Anders Oxelbrand.

Enligt uppgifter till TA ska samtliga personer ha lämnat platsen i lördags kväll.

Parkeringen vid Köpmansmagasinet har i flera år använts som ställplats för husvagnar och husbilar. Men i år avslog länsstyrelsen dispensansökan från Trelleborgs kommun gällande strandskyddet och det är sedan i våras förbjudet att använda platsen för camping.

När förbudet överträds är det en fråga för Kronofogden.

– I och med att det är privat mark får markägaren vända sig till Kronofogden för att få de personer som är på platsen avhysta. Sedan kan de i sin tur begära polisiär hjälp. Vi kan bara åka dit och informera om att man inte får slå läger på platsen och rapportera dem för brott, vilket vi gjorde i lördags, förklarar Anders Oxelbrand.