Trelleborg

Polisen ingrep i skolbråk

Trelleborg Artikeln publicerades

Flera polispatruller kallades på fredagsmorgonen till Söderslättsgymnasiet efter att tre elever hamnat i bråk på skolan. Två elever fördes till polisen i Ystad misstänkta för olaga hot men släpptes senare på eftermiddagen.

– Det var två elever som bråkade med en tredje. Det handlade mest om knuffar och sånt. Det var inget hotfullt mot personal eller mot några andra elever, säger rektorn Anders Wramnell som blev tillkallad efter att bråket startat.

– Jag skulle precis förbereda ett möte då de kallade på mig att jag nog borde komma för att några elever bråkade. När jag var på väg dit ringde jag 112. Sen kom polisen illa kvickt, säger han.

Polisen förde två av de tre manliga eleverna, 17 och 18 år gamla, till polisstationen i Ystad där de förhördes under fredagseftermiddagen. Båda misstänktes för olaga hot.

– De släpptes på fri fot klockan 16.20. Men misstankarna kvarstår om olaga hot. Vi vet ännu inte vad det hela handlat om, säger Anders Sandqvist inre befäl på Ystadspolisen.

Skolan ser mycket allvarligt på händelsen. Samtliga inblandade är nya elever på skolan.

– Vi kommer att göra en utredning kring hur detta strider mot våra ordningsregler och vad vi i enlighet med skollagen kan göra och om någon elev möjligtvis ska stängas av från undervisningen. Det handlar om ett standardförfarande, säger Anders Wramnell.

Enligt honom är det ovanligt med bråk mellan elever på Söderslättsgymnasiet.

– Jag har arbetat här i 2,5 år och sedan jag började är detta andra gången. Att något sådant här händer är mycket energikrävande för alla inblandade, energi som hade kunnat läggas på undervisningen istället, säger Anders Wramnell som rapporterat om händelsen både till bildningsförvaltningens chef Barbro Melander och bildningsnämndens ordförande Lars Mikkelä (M).