Trelleborg

Polisen: "Ett riktigt brutalt påhopp"

Trelleborg Artikeln publicerades

25-åringen befann sig mitt i centrum då ett gäng på fem-sex ungdomar oprovocerat kom fram och slog ner honom. När offret låg på marken sparkade de honom. ”Det är ett riktigt brutalt påhopp”, säger Johan Sundqvist på Trelleborgspolisen.

Det hela utspelade sig i korsningen CB-Friisgatan-Algatan strax efter klockan ett på natten till torsdagen. 25-åringen och hans 22-åriga kamrat hade varit på krogen och skulle precis skiljas åt. Då kom det ett gäng gående från Stortorget.

– De ger sig på den ene av killarna med sparkar och slag. När den andre försöker gå emellan för att skydda sin kamrat blir även han misshandlad, säger Johan Sundqvist.

25-åringen blir så svårt misshandlad att han får åka ambulans till sjukhus. Enligt polisanmälan fick han bland annat en sårskada i bakhuvudet. Det hela rubriceras som grov misshandel.

Ett vittne försökte avstyra misshandeln men blev då hotad av gänget. Enligt de första uppgifterna till polisen så ska några i gänget ha varit maskerade med något som beskrivs som en rånarluva, och någon med en scarf. Detta tolkar Johan Sundqvist som att de redan tidigare planerat att ställa till med något.

– I mina ögon är de ute efter att slå ner någon, säger han.

Signalementet på gärningsmännen är vagt. De uppges vara omkring 180 cm långa och vara mellan 16 och 18 år gamla. Någon ska ha varit klädd i en grå luvtröja och någon annan i en brun jacka.

Flera vittnen har förhörts men polisen söker nu efter ytterligare personer som kan ha gjort iakttagelser under kvällen.

– Det är ganska troligt att detta är personer som har betett sig störigt på vägen dit där misshandeln skedde, säger Johan Sundqvist.