Trelleborg

Polisen en stöldliga på spåren

Trelleborg Artikeln publicerades

De två män, 62 och 49 år gamla, som anhölls efter en stöld i arbetarbostäder på Fredshögsvägen kan ligga bakom flera stölder runt om i Skåne.

Vid lunchtid på onsdagen upptäckte boende i arbetarbostäder på Fredshögsvägen att två män uppehöll sig i närheten av bostäderna.

Ett mindre tumult uppstod när männen försökte hoppa in i en bil och fly. Men personerna som bor i arbetarbostäderna lyckades hindra männen och kunde hålla kvar dem i väntan på polis. När polis kom till platsen hade situationen lugnat ner sig.

Männen hade fått med sig en mängd saker bland annat en dator, sex mobiltelefoner, en okänd summa kontanter och allmänna småsaker.

Nu visar det sig att polisen misstänker att det rör sig om en stöldliga som kan ligga bakom flera stölder.

– Vi misstänker dem i nuläget för ytterligare ett fall. Det gäller en stöld ur en maskinhall i Gislöv den 15 augusti. Målsäganden såg då två män hoppa in i en bil och lämna platsen. Signalement på bilen och på männen stämmer. Vi har även säkrat teknisk bevisning och undersöker om männen även kan bindas till andra brott, säger polisens särskilda undersökningsledare Johan Sundkvist.

Enligt Stefan Mårtensson, inre befäl vid Polisområde Södra Skåne har männens bil även observerats i samband med stölder i Helsingborg, Lund och Tomelilla.

I Tomelilla misstänks duon för en datorstöld på ett åkeri, och i det fallet ska polisen ha ett bra bevisläge. Gemensamt för stölderna är tillvägagångssättet. Stölderna har skett mitt på dagen, ofta på kontor, då bärbara datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker försvunnit i samband med tillfälliga besök av två män.

Männen, som anhölls på onsdagskvällen, nekar till brott. På söndagen häktades de vid Malmö tingsrätt misstänkta för stöld.