Trelleborg

Polisen efterlyser fler vittnen

Trelleborg Artikeln publicerades
Strax innan lunchtid på tisdagen spärrades pizzeria Viking av efter att en man rånat restaurangen och därefter löpt amok i lokalen och till slut krossat fönstren ut mot Nygatan.
Foto:Jenny Isaksson
Strax innan lunchtid på tisdagen spärrades pizzeria Viking av efter att en man rånat restaurangen och därefter löpt amok i lokalen och till slut krossat fönstren ut mot Nygatan.

Vill veta vad den skjutne 36-åringen gjorde innan han gick till pizzeria Viking.

Det var vid 11-tiden på tisdagsförmiddagen som den nu misstänkte 36-åringen ska ha kommit in på pizzeria Viking i Trelleborg. Exakt vad som hände därinne hade varken polisen eller åklagaren någon tydlig bild av vid middagstid på onsdagen. Man vill dessutom veta var han befann sig och vad han gjorde innan händelsen.

– Om någon gjort sådana iakttagelser som kan vara intressanta eller vet vad han gjort innan han hamnade på Viking så är vi tacksamma om man hör av sig, säger Anders Oxelbrand, förundersökningsledare på Trelleborgspolisen.

36-åringen uppges sakna hemvist i Sverige. Polisen tror att han bara varit i landet för ett kortare besök.

När han lämnade pizzerian var han utrustad med en större kniv som han sannolikt har fått med sig från restaurangens kök.

– Det var en slags kniv med dubbla handtag. Ett av dem saknades när han greps men det hittade man senare, säger Johanna Lissheim, även hon förundersökningsledare på Trelleborgspolisen.

Ett vittne som sett utifrån att mannen kastade stolar omkring sig inne på pizzerian slog larm till polisen. När patrullen kom till platsen befann sig mannen utanför pizzerian. De försökte förmå honom att släppa kniven men enligt Anders Oxelbrand ignorerade han detta och gick i stället i lugn takt vidare över Stortorget mot Stadsparken.

– Man försöker och försöker att få honom lämna ifrån sig kniven. Det är uppenbart en livsfarlig person de har att göra med. Man ifrågasätter så klart den mentala statusen. Han uppträder totalt nonchalant inför allt, då hissas alla varningsflaggor, konstaterar Anders Oxelbrand.

Väl inne i Stadsparken, strax innan den nordvästra utgången mot Övre, skjuter polispatrullen först ett varningsskott och därefter skjuts mannen i benet. Först då kan de ta kniven i beslag.

De brott som 36-åringen nu är misstänkt för är förutom rån även skadegörelse och ringa narkotikabrott.