Trelleborg

Misstänkt för polisbilssprängning kan ha fångats på film

Malmö Artikeln publicerades

En man har anhållits för fredagskvällens sprängdåd mot en polisbil i Malmö. Fler förhör med honom skulle hållas under lördagseftermiddagen.

En av orsakerna till att 22-åringen blivit anhållen är att han finns med på en övervakningsfilm från området, uppger SVT Nyheter Skåne.

Två män, födda 1991 och 1995, greps i anslutning till brottsplatsen, skriver polisen på sin hemsida. De är misstänkta för inblandning i sprängningen. Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisbilen stod parkerad utanför ett polishus på Sallerupsvägen i Malmö när den utsattes för någon form av explosion strax efter klockan 19 på fredagen.

– Ett större område runt polisbilen är avspärrat och kriminaltekniker och personal från det nationella Bombskyddet är beställda till platsen. Ingen person ska vara skadad, berättar Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Polisen letar efter en gärningsman som ska ha setts springa från platsen. Och man vill gärna ha kontakt med personer som befann sig nära explosionen och kan ha sett någon springa därifrån eller gjort andra iakttagelser kring den sprängda bilen. Polisen gör husrannsakningar, håller förhör med vittnen och går igenom övervakningsfilm.

– Vi bedömer utredningsläget som mycket gott med tanke på de bilder vi har i beslag, säger Ewa-Gun Westford till SVT Nyheter Skåne.

Vid klockan 03 meddelade polisen att 22-åringen har anhållits efter åklagarbeslut. Han är misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Polisen fortsätter att förhöra honom. Den äldre mannen har släppts på fri fot.