Trelleborg

Pinchos öppnar i Trelleborg – på bio

Trelleborg Artikeln publicerades

Svenska bio köper Grandbiografen på Algatan. I fastigheten blir det nu fler biosalonger – och restaurangen Pinchos.

Genrebild på tapas.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Genrebild på tapas.

Svenska Bio har under en tid skött driften av Grandbiografen, men ägare har varit det kommunala bolaget Östersjöterminalen. Beslutet att sälja lokalen till hyresgästen togs av kommunfullmäktige i slutet av november.

– Vår bedömning är att dom är mycket seriösa i sin etablering och drift av biografen. Därför ser vi med tillförsikt fram mot ett överlåtande av fastigheten till Svenska Bio, säger Kent Jönsson, vd för Östersjöterminalen i ett pressmeddelande.

Målet är, enligt pressmeddelandet, att bygga nya salonger. Det ska bli fler salonger än tidigare, men exakt antal är inte klart. I september i fjor skrev TA om planerna på att modernisera biografen. Då var planen att utöka till fyra salonger.

– Vi tror på Trelleborg som stad och ser positivt på att tillsammans med Pinchos och Trelleborgs kommun utveckla staden och utbudet av film, säger Peter Fornstam, vd för Svenska Bio, i pressmeddelandet.

Tapasrestaurangen Pinchos finns sedan tidigare i flera svenska städer. Restaurangen är främst känd för att man beställer sin mat via en app.

I pressmeddelandet säger Pinchos Nations vd Magnus Larsson:

– Tillsammans med Svenska Bio utvecklar vi vidare vårt restaurangkoncept där vi även kommer att kunna erbjuda våra produkter och tjänster i en av Svenska Bio:s salonger som kommer att anpassas särskilt efter möjligheten att äta och dricka.