Trelleborg

Ostälskare öppnar egen butik i centrum

Trelleborg Artikeln publicerades

En mötesplats som inspireras av människorna och livsstilen kring medelhavet. Det är vad Anja Magnusson hoppas på att skapa. Hon har inte drivit någon delikatessbutik tidigare, men tror att ett brinnande intresse är det viktigaste.

I en centralt belägen lokal som tidigare har hyst en godis- och glassbutik öppnar idag Fröken Sydost. Det är trelleborgaren Anja Magnusson som äger butiken. Hon beskriver sig själv som en passionerad vin- och ostälskare. Anja Magnusson har ännu inte ansökt om tillstånd för att servera vin, men hoppas på att detta ska bli möjligt i framtiden.

– Jag vill skapa en familjär medelhavskänsla, säger företagaren. Hon menar att det inte finns några bra mötesplatser i Trelleborg för personer i 30-årsåldern.

– Själv tar jag gärna ett glas vin och lite ost på kvällarna. Jag vill att den möjligheten ska finnas här för alla, säger Anja Magnusson.

Under resor till Italien, Frankrike, Schweiz och Grekland tillsammans med dåvarande sambon väcktes inspirationen och intresset för mat och vin. När hon såg att lokalen skulle bli ledig började hon fundera, och sedan växte idén om en delikatessbutik fram.

– Jag var redo att ta ett nytt kliv, säger Anja Magnusson.

Hennes favoritostar är Brie de Meaux, Manchego och San Agur.

– San Agur är faktiskt fantastisk med lite blåbärssylt, säger hon.

Anja Magnusson är ekonom och har erfarenhet av att driva företag sedan tidigare. Det senaste jobbet var som ekonomiansvarig på Svenska kyrkan. Idriz Idrizi som är ett bekant ansikte för många trelleborgare kommer stå bakom disken. Han har tidigare drivit en delikatessbutik i centrum.

– Jag lutar mig helt och hållet tillbaka på Idriz och hans kunskap i den här branschen.