Trelleborg

Ostadigt väder till nyår: ”Kan bli snö”

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild/TT.
Foto: Jon Olav Nesvold
Genrebild/TT.

Det är en regnig nyårshelg som ligger framför oss, men med lite tur kan det bli uppehåll just den stunden när klockan slår tolv och 2017 blir 2018.

Nyårshelgen inleds med en regnig lördag med mulet väder och en regnig eftermiddag,

– Det kan bli både snö och regn, men snön kommer inte lägga sig på marken. Det kommer dra bort lagom till söndag morgon, säger Lasse Granqvist som är meteorolog på SMHI.

Söndagen, alltså själva nyårsafton kommer sedan bjuda på mycket moln och mulet väder. Temperaturen kommer ligga på mellan 3 och 6 plusgrader.

– Under eftermiddagen väntas ett nytt regn komma med inslag av blötsnö.

Men just vid tolvslaget ser det ut som det mesta av regnet har dragit bort. Molnen kommer dock ligga kvar, vilket kan försämra sikten för raketerna en del.

– Det ser ut som det kan vara låga moln, framför allt i de norra och inre delarna av Skåne. Vid kusten kan de ligga lite högre upp, där kan det vara lite bättre chans att se raketerna.

Den första dagen på 2018 följer i samma spår. Regn kommer varvas med uppehåll. Det är ännu svårt att säga exakt när regnet kommer falla.

– Det blir nog en väldigt blöt historia av det hela i alla fall, säger Lasse Granqvist.

Bättre väder hade det helt enkelt kunnat bli för den som gillar uppehåll och sol. Men meteorologen Lasse Granqvist tycker inte att skåningarna ska hänga läpp.

– Ni har bättre förutsättningar än Stockholm i alla fall, det ser ut som de kommer få stå med det stora paraplyet på tolvslaget.