Trelleborg

Olle och solen drog storpublik

Smygehamn Artikeln publicerades
Dragplåster. Lasse Stefanzsångaren Olle Jönsson drog storpublik till den sista allsångskvällen i Smygehamn för året. Men inledningsnumret ”Det regnar och regnar” kändes för en gångs skull malplacerat.
Foto:Mårten Svemark
Dragplåster. Lasse Stefanzsångaren Olle Jönsson drog storpublik till den sista allsångskvällen i Smygehamn för året. Men inledningsnumret ”Det regnar och regnar” kändes för en gångs skull malplacerat.

”Det regnar och regnar, himlen är grå” sjöng Olle Jönsson från scenen i Smygehamns hamn under sommarens sista allsångskväll.

Tänk så fel han hade, den folkkäre sångaren i Lasse Stefanz. För himlen över Smyge var allt annat än grå, och de kaskader av regn som fallit de senaste veckorna hade besökarna garanterat glömt där de satt och jäste i sina solstolar och filtar.

– Detta är den bästa kvällen i sommar, sa en glädjestrålande Arne Kristiansson, styrelseledamot i byalaget och förare av Smygebussen.

Medan han sålde program som smör i solsken utvecklade han resonemanget.

– Jag skulle tippa på att här är 2 000 personer. Det är Olle som drar, och så det här vädret! Vi hade dåligt väder de två första gångerna, det var storm den första gången och regn den andra. Men detta är kanon, det kan inte bli bättre, sa Arne Kristiansson.

Bland besökarna fanns de som kommit riktigt tidigt för att få bra platser. Elsie Strandh och Bengt Olsson från Anderslöv samt Emma Holmkvist från Börringe hade anlänt redan klockan 17, två timmar innan allsången började.

– Ja, vi tänkte att om vi ska se Olle Jönsson någon gång så vill vi göra det på nära håll, sa Elsie Strandh.

De berättade att de inte är några Olle Jönssonfanatiker, men gillar det mesta han och Lasse Stefanz gjort.

– Jag hoppas han spelar "Jag kommer älska tills jag dör", den är jättefin och handlar om en man som älskar en kvinna i 50 år men får aldrig henne. Men när hans hjärta slutat slå så kommer hon och lägger en bukett rosor utan band på hans grav, sa Bengt OIsson.

Förutom Olle Jönsson framträdde Sjögren & Company, Vilma Davidsson och Simon Juth. Den förlorade revysonen Nils-Gunnar Snygg underhöll också publiken med halvfräcka vitsar som drog ner rejäla skrattsalvor.

Sol, hygge och musik. Allsångskvällarna kunde knappast fått en bättre avslutning.