Trelleborg

Öland nästa för scouter

Trelleborg Artikeln publicerades

Leva som en viking är bara en av många aktiviteter som står på schemat när Östra Torp scoutkår idag åker på sommarläger.

I en vecka framåt kommer knappt 20 scouter från Östra Torp scoutkår att leva närmare naturen. Det är dags för årets sommarläger som tar scouterna till södra Öland. Där ska barnen i nio- till tolvårsåldern tälta och laga mat över öppen eld.

– De delas in i patruller med en eller två vuxna. Utöver att laga mat får de även lära sig att diska vilket många inte gör nuförtiden, säger Alf Johansson som är en av ledarna som ska med på lägret.

Lägret besöks av cirka 80 deltagare. Under veckan kommer de bland annat ge sig ut på en hajk på Allvaret samt leva vikingaliv på Eketorps fornborg.

– Syftet med lägret är att de ska få lite upplevelser och leva friluftsliv. Barnen ska få lära sig att umgås, säger Alf Johansson.

Ända sedan scoutkåren bildades 1949 har Östra Torp scoutkår åkt iväg på eller hållit i egna sommarläger. Årets läger hålls av Kalmarkåren Lindsdal.

– Vi har haft ett utbyte sedan 1992 och det var jag som bad dem om att ordna ett läger på Öland, berättar Alf Johansson som ursprungligen är Ölandsbo.

För de flesta av barnen som ska med är det första gången de åker iväg på ett sommarläger.