Trelleborg

Ökad otrygghet i Trelleborg – trots färre brott

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto: Leif Blom/TT

Polisens årliga trygghetsmätning visar en känsla av otrygghet i Trelleborg. Trots att antalet brott minskat i kommunen.

Totalt har 1 999 personer i kommunerna Trelleborg, Svedala och Vellinge svarat på polisens enkät om trygghet.

I ett pressmeddelande om undersökningens resultat skriver polisen att det främst är den konkreta känslan av otrygghet som ökat i Trelleborg. Detta trots att antalet brott minskat. Och antalet personer som själva utsatts för brott ligger på ungefär samma nivå som de senaste fem undersökningarna.

– Vi siktar framåt, med hjälp av en god dialog mellan polis, kommun och medborgare. Detta är helt avgörande för en effektiv samverkan i syfte att förebygga och bekämpa brott. Tillsammans kan vi skapa ett tryggt, jämlikt och säkert samhälle, säger lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist i pressmeddelandet.

Bland de konkreta problemen inom kommunen som polisen lyfter fram efter sin analys av undersökningen finns buskörningar i framförallt Anderslöv och Skegrie.

I grannkommunerna Svedala och Vellinge, som ingår i samma lokalpolisområde, ser det något bättre ut. Svedalas resultat har enligt polisen förbättrats inom flera områden, bland annat har oron för inbrott minskat. Bland problemen lyfts störande gäng i tätorten Svedala fram.

I Vellinge finns det också problem med buskörning och med bilar som kör för fort. Men fler känner sig trygga utomhus och oron för bostadsinbrott minskar även här.