Trelleborg

Nya gäster på Granhyddan

Trelleborg Artikeln publicerades

Redan har de första campinggästerna anlänt till Granhyddans camping, som smygöppnat på nytt i ny regim efter vinterns skandal. Ett par från Hässleholm är jätteglada över att hitta en plats på campingen igen.

– Vi hade egentligen bokat på Skateholm, men så körde vi runt och fick reda på att de skulle öppna här igen, berättar Berit Eriksson från Hässleholm, som bor i en husvagn på campingen tillsammans med Lars Söderlund.

Berit Eriksson berättar att hon bott mycket på Granhyddans camping genom åren.

– Jag har bott här i minst 15 år på somrarna, säger hon. Men nu var det några år sedan. Och så har jag varit här och dansat på Granhyddan förr i tiden också!

Granhyddans camping har betytt mycket för henne och hon är jätteglad att den nye arrendatorn Kenth Ohlsson försöker fixa igång campingen igen.

– Det är inte allt som fungerar ännu, de har haft mycket problem med rören. Men det har alltid funnits en frihet här som man inte hittat på andra campingplatser där det varit mycket trängre och mer strikt.

Berit Erikssonhar uppskattat den lite mer bohemiska känslan på Granhyddan.

– Men den blev ganska nergången under de sista åren, säger hon. Jag hoppas att det ska lyckas att få fart på campingen igen. För läget är ju underbart.

En annan sak som Berit Eriksson uppskattar med Granhyddan är den generösa attityden mot hundar.

– Jag har alltid haft hund och det har aldrig varit några problem här, säger hon. Likadant när man velat gå ner och bada med hundarna, aldrig några problem.

Med i år är Allie, drygt ett år gammal och sprallig.

– Och vi har varit nere och badat. 19–20 grader i vattnet, jätteskönt, berättar Berit Eriksson.

Efter vinternsskandal där de permanentboende gästerna på Granhyddan var utan el i månader har campingen legat öde. Nu ser det ut som om campingen håller på att väckas ur sin sömn, åtminstone över sommaren.

Kenth Ohlsson från Skurup arrenderar campingen av ägaren och håller på att röja upp och städa. Värst är det med rörsystemen, där många rör frös sönder under vintern.

Om det blir något öppethållande på Granhyddans camping även i höst och vinter är dock ännu osäkert.

I början av december i fjor stängdes elen på campingen av, efter att ägaren inte betalat räkningen. De permanentboende, ett tiotal hushåll, tvingades leva utan el i två månader.

Inte heller dekommunala avgifterna för vatten och avlopp samt renhållning betalades. Eter att de boende flyttat till andra bostäder stängdes även den kommunala servicen av den 1 mars i år och sedan dess har campingen legat öde.