Trelleborg

Nya barn diggade till gamla takter

Trelleborg Artikeln publicerades

Nostalgikick för föräldrarna och lite idoldyrkan för de små. På torsdagskvällen stod Mora Träsk på scenen i Parken och fick trelleborgarna att klappa, stampa, knäppa med fingrarna och skaka på sina huvuden.

Sitt på golvet. Så står det på trälådan som Leif Walter, den ende originalmedlemmen i Mora Träsk, sitter på iklädd shorts och orange tröja. Innan konserten börjar värmer han upp händerna med några rejäla handklapp och benstamp. Framför honom sitter drygt 200 barn och vuxna beredda att följa efter varenda rörelse.

– Och så knäpper ni med fingrarna. Man behöver inte vara knäpp, för det, säger han.

Tempot ökar sedan snabbt och publiken är snabbt med på noterna när ”Klappa händerna” drar igång. Därefter följer nästa klassiker: ”Fader Abraham”. Det gäller att ha koordinationen under kontroll. Längst bak i publiken hörs ett skratt efter att en pappa ropat ett tydligt ”hej, hej” på fel ställe.

Emma Granqvist är på konserten med sin treårige son Waldemar. När hon var liten lyssnade hon mycket på Mora Träsk. Nu är det sonens tur att digga samma låtar.

– Det är en bra show. Vi har sett dem förr och lyssnat lite på skivorna och tittat på filmerna. Det är bra musik med bra rörelser i ett lagom tempo, säger hon.

Ola Friberg står med fyraårige Vincent på armen. Ola berättar att sonens favorit är ”Tigerjakten”.

– Det är första gången han ser dem på riktigt. Men jag har sett dem en gång med skolan för länge sedan. Så de har ju hållit på länge. Men det är ju ett vinnande koncept så varför överge det, säger han.