Trelleborg

NMR-medlemmar bråkade med polisen

Gislövs läge Artikeln publicerades
Flera polispatruller var på plats.
Foto: Mårten Svemark
Flera polispatruller var på plats.

Under fredagen var medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen, NMR, på Gislövs marknad och delade ut flygblad. Efter att en av medlemmarna greps för en misstänkt misshandel gav sig tre andra på polisen.

Tumultet började när en medlem gav ett flygblad till en kvinna så rev hon sönder det.

– Han ska då ha blivit arg och tagit tillbaka den sönderrivna broschyren och kastat den på henne. Sen ska han hytt med en bunt papper mot henne, som träffade henne i ansiktet, säger förundersökningsledare Anders Oxelbrand.

Polisen som kom till platsen grep mannen, misstänkt för misshandel genom slaget med pappersbunten. Men innan dess började de andra NMR-medlemmarna att bråka med polisen.

– Poliserna på plats ville prata med den misstänkta mannen i enrum, och då försökte hans kompisar att frita honom, säger Anders Oxelbrand.

Fyra personer greps.
Foto: Mårten Svemark
Fyra personer greps.

Tre personer misstänks för försök till främjande av flykt och våldsamt motstånd. De ska ha knuffat poliser i försök att komma till mannen som misstänks för misshandel.

– Det slutade med att alla fyra greps och togs med av patrull på plats.

De fyra misstänkta är släppta på fri fot. De misstänks inte för några andra brott.

– De var där och yttrade sin åsikt. De saknade visserligen tillstånd, men det har de inte anmälts för, säger Anders Oxelbrand.