Trelleborg

Natur, motion och två sportfajter

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto:Tomas Nyberg

TA tipsar om kommande veckas händelser.

1 Natur i Sydamerika. ”Från regnskog till glaciär” heter ett bildföredrag om Argentinas natur- och djurliv. Carina Wattmo och Per-Åke Aronsson håller i detta i Hörsalen till Höllvikens gamla bibliotek. Tidpunkten är klockan 19 och dagen är tisdag.

2 Skånederby 1. Trelleborg HBK möter på tisdag Ystapågarna från Ystad i handbollens division 2. Avkast klockan 19 i Söderslättshallen.

3 Musik i världsklass. Vill man ta del av musik av högsta kaliber och kan tänka sig att bege sig till Helsingborg så finns det två möjligheter i veckan. På tisdag klockan 19 kommer världscellisten Istvan Vardai till Dunkers kulturhus och dagen efter samma tid spelar Per Tengstrand Rachmaninoffs andra pianokonsert tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester på Kulturhotellet.

4 Motionsföreläsning. Varför ska man röra på sig och vilken betydelse har kosten för välbefinnandet? De frågorna besvarar Tommy Borglin under en föreläsning på Studieförbundet Vuxenskolan i Trelleborg på onsdag klockan 18. Tommy Borglin är personlig tränare och kostrådgivare.

5 Skånederby 2. Palmstadens herrar ligger pyrt till i innebandyns division 1 och behöver vinna mot Landskrona som kommer på besök till Söderslättshallen på torsdag klockan 19. Derbydramatik således och läge för en spännande kväll.