Trelleborg

Nathalie ”Nattid” Danielssons sommar blev tv-serien ”Sommaren efter nian”

Trelleborg Artikeln publicerades
Nathalie Danielsson från Trelleborg, känd som ”Nattid”, skildras i en ny tv-serie i SVT Play: ”Sommaren efter nian”.
Foto: Sofia Bergström
Nathalie Danielsson från Trelleborg, känd som ”Nattid”, skildras i en ny tv-serie i SVT Play: ”Sommaren efter nian”.

16-åriga Nathalie Danielsson, med två miljoner följare på sociala medier, får sitt liv skildrat i SVT Play-serien ”Sommaren efter nian” med start på torsdag 1 februari.

Hur blev det en tv-serie?

– SVT Z, som gör tv för ungdomar i åldern 13 till 19 år, hörde av sig och ville göra en tv-serie om mig och mitt liv. Och det är en dröm för mig, något jag alltid velat göra för att få lära mig mer om hur det går till. Så de följde mig från skolavslutningen i nian, och under hela sommaren för att göra en serie i sju delar om mig och mitt liv.

Hur var det att ha ett kamerateam i hasorna hela sommaren?

– Jättekul. För det mesta var det bara en tjej med en kamera, så det är inte så farligt som det låter. Men hon följde med mig när jag hyrde en lägenhet i Stockholm för tre månader, besökte Gröna Lund, träffade Marcus & Martinus och lite annat.

Du borde gå i gymnasiet nu, men du tänker inte göra det?

– Nej. Och det känns jättehäftigt och bra. Jag var rätt skoltrött. Nu vill jag leva på det här med sociala medier. Jag skriver en blogg, håller på med instagram, musical.ly, snapchat och min youtubekanal, så jag håller igång. Rätt mycket av det jag lägger ut hittar jag på själv, men jag får också en del hjälp av en manager. Men jag redigerar helst mina filmer själv, jag vill ha det på mitt eget sätt.

Och så gör du en del jobb med föreläsningar?

– Ja, jag åker runt i skolor och föreläser om mobbing och pratar om hur mitt liv varit och är. Jag kan inte säga att jag är mobbad längre, men det händer fortfarande att folk kommer hem till mig, eller skriver elaka kommentarer på internet.

Funderar du på att flytta från Trelleborg?

– Ja, vi håller på för fullt. Jag och mamma och pappa funderar på att flytta till Göteborg där jag har kompisar och min pojkvän. Jag vill kunna leva som vanligt och gå ostörd ut på stan och så, det kan jag inte i Trelleborg.

Varför ska man titta på ”Nattid – Sommaren efter nian”?

– För att få veta mer om mig och min familj, och hur jag lever. Man ska veta att alla dagar inte är perfekta även om man är känd. Jag har också dagar då jag mår skitdåligt, som alla andra.