Trelleborg

Namnförslagen haglar tätt på fritids

Trelleborg Artikeln publicerades

Annelie, Maja, Anna eller Törnrosa. Barnen på Ljunggrenska skolans fritids hade många förslag på namn till prinsessbebisen.

– Att vara prinsessa är annorlunda mot när jag var liten för man bor i ett slott och de går inte på dagis. Jag har sett en film om en prinsessa, hon har bara nattkläder på sig hela dagen och hon har en hund och en katt och en trädgård, men inget dagis, säger Lily Marö, sju år.

Att prinsessor bor i slott, det verkar vara den stora skillnaden mellan barnen i Trelleborg och kronprinsessbarnet. Prinsessbebisar skriker som andra barn, men lite mer pengar har de förstås, och antagligen sover hon med krona – men där är barnen på Ljunggrenska skolans fritids inte helt överens.

– Nej, hur skulle hon kunna sova om hon har krona på sig, säger Josef Rahim, sju år.

Tillsammans med de andra barnen på avdelningen målar han prinsessor på torsdagsmorgonen.

– Hon har bruna ögon och svart hår. Hon har ingen napp, men hon suger på tummen. Jag tror hon ska heta Annelie, säger han.

Lukas Bämlisberger är sju år. Han tror att Victoria och Daniel just nu håller på att tänka ut ett namn, om han fick bestämma skulle det bli en Alice. Själv kan han inte tänka sig att vara prinsessa, men prins skulle han kunna vara.

– Det kan nog vara roligt. Jag skulle köpa mycket grejer, typ tv-spel och sånt.

På fritidsavdelningen Gamma har ett intresse för kungafamiljen väckts under vintern. De har bland annat skickat ett brev och bjudit in kungen.

– Vi frågade om han kunde komma hit och skrev att vi skulle bjuda på kaffe och mackor. Han skickade ett brev tillbaka, men han kunde inte komma. Det var tråkigt, säger Tuva Persson, åtta år.

Hon tror att det kan ha varit lite jobbigt för Victoria att få barn, men mest roligt. Hon skulle vilja ge familjen en present, ett kort som hon har ritat själv.

– Ett fint kort. Jag skulle kunna rita av dem, säger hon.

Bordet är fullt av prinsessteckningar och på golvet har Alvin Johansson, sex år, byggt ett slott av träklossar. Läraren Christel Carlsson tror att hela dagen kommer att gå i prinsessbarnets spår.

– Så fort det händer något som kan ha betydelse för barnens liv så jobbar vi med det. Idag kommer det här nog att styra mycket av leken, det blir säkert en hel del utklädning, säger hon.