Trelleborg

Musikkår bjöd alla att sjunga Taube

Trelleborg Artikeln publicerades

I år blir sommaren lite längre. Åtminstone om man förknippar den med Söderslätts musikkårs populära allsångskvällar i Stadsparken.

Från tre till fyra. Söderslätts musikkår vill ge trelleborgarna ytterligare en chans att sjunga allsång.

– I år har vi en konsert mer än vi brukar. Vi ville sträcka ut sommaren lite. Det är varannan onsdag klockan 19 precis som vanligt, säger Michael Nordberg, musikkårens dirigent.

Under premiärkvällen gavs alla Evert Taube-fans en chans att sjunga några av hans mest kända visor. Och temat lockade Elsa Pedersen till att bänka sig längst fram vid Stadsparksscenen.

– Jag älskar hans låtar och jag gillar allsång, säger hon.

Snart hörs de första tonerna från en av de mest klassiska sommarvisorna ”Sommar, sommar, sommar” och även om själva allsången inte börjat än hörs nynnanden från publiken. För tredje året i rad är Lasse Berggrensson allsångsledare och han bjuder snart in publiken till en första sång.

– Då börjar vi med Calle Schewens vals. Det är den mest somriga av alla somriga valser vi har i Sverige, konstaterar han.

Lite senare kommer kvällens gästartist, Trelleborgstjejen Vilma Davidsson, som bland annat varit med i ett talangprogram i TV och som åttaåring utsågs till Trelleborgs ministjärna. Efter fem allsånger, några stycken av Söderslätts musikkår och ett par sånger av Vilma Davidsson får publiken nöja sig till nästa gång. Då temat blir Robban Broberg och gästartisten Tove Ask.