Trelleborg

Missnöje med högtid för hösten

Trelleborg Artikeln publicerades

Pumpor och äppelkaka blandat med skön musik. Det var tanken med Höstreveljen som kokade ihop skördefesten med kulturnatten. Men många uttryckte sitt missnöje över att entrén kostade pengar.

TRELLEBORG. En molnig och småkylig dag och kommersen i marknadsstånden var inte den bästa. Det tyckte Carl-Gustav och Inga-Britt Jagerstam som sålde grovt bröd i ett marknadsstånd.

– Det där med inträdet kunde de ha skippat, säger Carl-Gustav Jagerstam och får snabbt gensvar från några förbipasserande.

– Hade det varit något annat här också, men vi ska handla. Man betalar ju inte entré för att gå på Ica, tyckte Sonja Wallin med maken Rolf.

Nu bjöds det visserligen på en del annat för de 40 kronorna. Som en föreläsning om energin i sockerbetor och på musik. Fast musiken varade inte så länge. Ett tekniskt fel avbröt spelningen vid Amfiteatern. Kulturförvaltningens personal sprang fram och tillbaka för att försöka lösa felet.

En som var nöjd med Höstreveljen var Bo Persson, pumpaodlare. Med 179 kilo respektive 176,7 kilo tog han hem både första- och andrapriset i den tyngsta klassen. Visserligen som ende deltagare i de klasserna, men en tung pumpa är en tung pumpa.
– Första året jag var med var 2002, då vägde pumpan 52 kilo, berättar han.

Förutom knallar och aktiviteter på Trelleborgen ställdes konst ut i Parken där barnteatern Ankarets barn också spelades upp. Och på Grand var det välbesökt premiär för dokumentärfilmen Berra, om konstnären Bertil Herlow-Svensson.